Täljkurs i träslaget lind

På fredagen och lördagen har du möjligheten att lära dig tälja en fågel i träslaget lind med Gert Grimberg. Workshopen passar även dig som inte täljt tidigare, eftersom det inte krävs några förkunskaper. Du får lära dig täljteknik från grunden. Att tälja en fågel är inte så svårt. Det är ju bara att tälja bort det som inte ska vara med. Sedan är det klart att ett lämpligt täljämne, en bra täljkniv och en vettig lärare alltid underlättar det hela.

Om Gert Grimberg

Träslöjd i egen design. Pappershållare, svepaskar, ostbrickor, täljda björkslevar. Gert börjar alltid hantverket med avverkning i skogen, uppsågning, torkning och efter ett år tar själva slöjdandet vid, då varje föremål får sitt unika utseende.

Specialitet: täljda fåglar målade med äggoljetempera. I fågeltillverkningen tar Gerts fru Britt aktiv del och ideerna bollar de mellan sig.

Praktisk info 

Tid: Fredag 29/7 och lördag 30/7 kl. 15:00-16:30

Lägsta ålder: 18 år

Pris: 150:- inkl allt som behövs

Max antal deltagare: 12 st

Anmälan görs till 070 113 51 38

Prova på att bråka, skäkta, häckla och spinna

Prova på att bråka, skäkta, häckla och spinna med Skånelin och passa på att ställ dina frågor och funderingar på ämnet.

Praktisk info 

Tid: Löpande

Pris: Gratis

Prova på sjömansarbete

Lär dig grundläggande teknik för att göra en valknop i hampa av riggmästare Nisse Holmdahl. Inga förkunskaper krävs. Här får du möjlighet att göra ett glasunderlägg i form av en valknop i hampa. Du får lära dig grunderna och får förståelse för hantverket och tekniken. Riggmästare Nisse Holmdahl har jobbat med riggar, master och sjömansarbete i över 50 år. På hantverksmässan i Båstad kan du hitta klädda flaskor, nyckelringar, dörrmattor, grytunderlägg och mycket mer i olika material och tekniker. Det finns även möjlighet att köpa med sig material hem för eget sjömansarbete hemma.

Praktisk info 

Tid: Fredag 29/7, lördag 30/7 och söndag 31/7 kl. 11:00-12:00 och kl 14:00-15:00

Lägsta ålder: 12 år

Pris: Workshopen är kostnadsfri, men om du vill ta med ditt glasunderlägg hem kostar det 50 kr/underlägg. Ingen föranmälan krävs men det finns få platser åt gången, så först till kvarn!